Det härär min variant på Biff Rydberg. Egentligen ska den göras på grovt tärnad oxfilé men tycker det känns lite väl lyxigt att köpa fin oxfilé och choppa upp
Ett mellanting mellan bakverk och matbröd är det luftigt, lätt, mjukt och onyttigt. jag är inte särskilt bra på att baka och var därför lite oroad inför vad som komma skulle
Det är dags för fredagsmys. Bästa dagen på hela veckan är kommen. Efter jobb blir det en timma på Form, på tallriken ikväll serveras en god kycklinggratäng och därefter kan man lugnt sjunka ner i soffan med en skål ostbågar och något gott vin i glaset
Gör så här. Det här behövs till 4 port. Denna rätt blev jag bjuden på i vintras på en av våra tjejmiddagar och det har blivit en riktig favvo hemma hos oss
Det här behöver du. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och fyll halva med valfri grönmögelost. Vispa upp allt från botten och sjud sedan på låg värme och smaka av med salt och peppar
1 köttbuljongtärning. Häll resten av ingredienserna i grytan och låt allt puttra under lock på låg värme i 30 minuter. 1 köttbuljongtärning 3 dl crème fraiche
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Det härär lätt att göra men det tar en stund innan maten står på bordet. Då var det bara att ta det lugnt en stund, städa undan i köket och vänta in när det blev dags att sätta på pastan
Det finns få saker som går så fort att göra som fylld lövbiff och pasta, man kan variera detta i all oänderlighet men jag valde att fylla den med Mozzarella den här gången
Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Hacka löken och strimla lövbiffen, stek i lite smör, så löken blir småmjuk och köttet får fin färg. Häll ned vatten, buljongtärningar, senap och soja och låt koka i ca 5 min. 2 köttbuljongtärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.