Vi brukar äta biffarna med gyroskryddad bulgur, salladsost (typ fetaost), stark ajvar och tzaziki med dill men den här gången bytte vi ut bulgurn mot ugnsstekt gyroskryddad färskpotatis
Blanda strimlorna med majs, purjolök, finhackad chilifrukt, ägg, vetemjöl, salt och peppar. Servera biffarna med avocado citron- eller limeklyftor att pressa över biffarna och ev gräddfil
Perfekt att ta med som lunchlåde mat också. Servera gärna med tomatsallad och tzatziki och ris. Stek biffarna på medelvärme i oljan i en stekpanna tills de blir guldbruna, ca 8 min
Den stora utmaningen med vegetariska biffar tycker jag är att få dem att hålla ihop ordentligt. Servera med en god bönsallad, några salladsblad och tsatsikin
Jag har köpt nya dock, med fina guldiga knappar på sidan. Där beskrev författaren byborna så att de aldrig låste dörren, utom då det var dags att skörda squash, för ingen ville att en "snäll" granne skulle ställa in en korg med squash till dem
Kvällens middag blev sesampanerad torsk meddillyoghurt. Det har varit lite si och så med inspiration till matlagning ett tag nu, det blir lätt samma gamla rätter som går runt runt här
Ugnsbakad lax meddillyoghurt och citronpiffig vårsallad (Linas). Jag har blivit förkyld, rivjärn i halsen (började med rethosta igår), snorig och huvudvärk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.