Vi hoppar istället över till receptet som alltså kommer från Linasmatkasse. I torsdags kväll lagade jag mexikansk torskrygg till middag och nej – proteinbrödet var inte en del av matkassen utan mitt substitut till tortillasbrödet som skulle serveras till fisken enligt receptet
Enligt mannen fick jag inte steka torsken fryst och en hade inte tänkt till och tinat upp den. För gårdagens middag hade jag tänkt laga torsk, men av ganska exakt två skäl blev det inte så
Igårkväll innan jag gav mig ut på en promenad med Johanna, som senare resulterade i ett stort inköp av Add icecream glass haha, så slängde jag ihop gårdagens Linas
Det fina medMatkassen är ju det här med att upptäcka nya smaker, kryddor och recept och inspirerad av majsfrittatan vevade jag och Hanna (också Matkasse-innehavare) ihop en frittata med rökt lax och sötpotatis
Exprimenterade lite i helgen och försökte mala mitt eget sesammjöl vilket inte gick så bra då det är en del olja i fröna men jag fick en del "krossat" sesamfrömjöl som jag idag använde som panering ihop med lite mandelmjöl
Vi har en ny vecka medLinasMatkasseoch menyn är trevlers. Allt kändes frid och fröjd tills läraren benämnde testet med tenta vilket skapade en viss ångest haha
Koka upp broccolin och panera torskenmed sesamfrö samt salt och citronpeppar. Börja med att skala och dela pumpan till mindre bitar, koka upp med salt tills de är mjuka
Blanda senap med grädden och häll över fisken. salt och nymalen vitpeppar. Rätten kan göras med färsk eller fryst torskfilé - om du använder ett fryst block låter du fisken halvtina först
Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
Jag lagade en fiskrätt medtorsk, bacon och broccoli. Salta och peppra torsken. Blanda samman creme fraichen, grädden, senapen, baconen, gräslöken och smaka av med salt och citronpeppar
koka torsk tillsammans med salladslök, haricot verts, morot och tomat tills allt är genomkokt. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Idag gjorde jag torsk i ugn med smak av tomat och purjolök till middag. Mat som går snabbt och smidigt att laga och som sköter sig självt i ugnen är alltid bra tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.