Spagetti med blåmusslor, chili och vitlök
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 12 kg blåmusslor
  • 14-5 msk olivolja
  • 11 röd chilifrukt
  • 13 schalottenlökar
  • 14 klyftor vitlök
  • 11 kruka bladpersilja
  • 1250 g körsbärstomater
  • 13 dl vitt torrt vin
  • 10,5 citron
  • 11-2 msk smör
  • 1 salt
  • 1400 g spaghetti 2 kg blåmusslor 4-5 msk olivolja 1 röd chilifrukt 3 schalottenlökar 4 klyftor vitlök 1 kruka bladpersilja 250 g körsbärstomater 3 dl vitt torrt vin 0,5 citron 1-2 msk smör saltKoka spagettin enligt anvisning paketet. Tvätta musslorna väl. Skala och skiva schalottenlök och vitlök fint. Finhacka chilifrukten. Hacka persiljan. Dela tomaterna Fräs chili och vitlök, schalottenlök i olivoljan. Tillsätt musslorna och slå på det vita vinet. Koka under lock i ca 2-3 minuter, rör runt då och då. Tag upp musslorna med en slev och koka ner buljongen något. Smaksätt den med salt, citronsaft och en klick smör. Vänd ner musslor och spagetti. Rör därefter ner tomater och sist persiljan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.