1400 g
spaghetti 2 kg blåmusslor 4-5 msk olivolja 1 röd chilifrukt 3 schalottenlökar 4 klyftor vitlök 1 kruka bladpersilja 250 g körsbärstomater 3 dl vitt torrt vin 0,5 citron 1-2 msk smör saltKoka spagettin enligt anvisning paketet. Tvätta musslorna väl. Skala och skiva schalottenlök och vitlök fint. Finhacka chilifrukten. Hacka persiljan. Dela tomaterna Fräs chili och vitlök, schalottenlök i olivoljan. Tillsätt musslorna och slå på det vita vinet. Koka under lock i ca 2-3 minuter, rör runt då och då. Tag upp musslorna med en slev och koka ner buljongen något. Smaksätt den med salt, citronsaft och en klick smör. Vänd ner musslor och spagetti. Rör därefter ner tomater och sist persiljan.
Tillsätt vitlökochchiliflakes, och värm runt dem i oljan utan att låta vitlöken ta färg. De senaste åren har mit enda nyårslöfte varit att äta mer skaldjur, och dricka med champagne
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chilioch färsk rosmarin
Häll av spagettinoch blanda med örterna i kastrullen. Koka spagettin enligt paket. Skala under tiden vitlök, pressa och blanda med olivolja i en liten kastrull
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilinoch fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.