Kött

Kött

Lunch - Äggwrap med champinjoner

Lunch - Äggwrap med champinjoner

Hej På Er. Sitter egentligen och skriver på en hemtenta men tänkte att jag lite snabbt skulle kika in här och ge er receptet på dagens smaskiga lunch, för mat måste man ju ha i magen för att hjärnan ska fungera
Järpar med citron- och honungsmorötter och raita

Järpar med citron- och honungsmorötter och raita

Planen för min del under resten av året är som jag nämnde i mitt inlägg i söndags kväll att äta mer av vår artegna kost, så det här inlägget vill jag förtydliga innehåller en rätt jag lagade i förra veckan innan jag med det bestämdaste bestämde mig för att strikt hålla mig till mera grönt och mindre kött
En 70-talsklassiker

En 70-talsklassiker

Festlåda á la Kurt, gott folk. Har ni provat det. Det var min pappas bästa bjudrätt, han lagade alltid den vid festliga tillfällen
Lövbiffspasta med kantarell

Lövbiffspasta med kantarell

Strimla lövbiffen och stek den hastigt i 1 msk smör i stekpanna. Ta upp ur stekpannan. Rensa kantarellerna och fräs dem i stekpanna tills vätskan kokat in
Stifado - grekisk köttgryta

Stifado - grekisk köttgryta

Sila av köttet från marinaden. Bryn köttet i olivolja och smör. Tillsätt i grytan med köttet och marinaden
Spagetti med trattkantareller

Spagetti med trattkantareller

Knaperstek baconet i torr panna och låt rinna av på hushållspapper. Stek svampen i smör, låt all vätska koka bort
Italienska köttbullar i tomatsås

Italienska köttbullar i tomatsås

Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatisk fläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, ni hittar den här) och inte alls de italienska köttbullarna på bilden ovan med pasta och tomatsås
Souvlaki med ­fetaostpotatis


Souvlaki med ­fetaostpotatis



 Trä upp köttet på spett. 1
250 g cocktailtomater
Så här gör du Putsa och skär köttet i cirka 2 x 2 centimeter stora bitar. Vänd ner köttet och låt marinera minst 2 timmar