I frysen har vi det senaste halvåret haft juicen från konserverad ananas infryst i burkar och nu när det äntligen blev riktig sommar passade jag på att göra en fruktig sorbet på den, lite fryst mango och några nektariner som var så där perfekt övermogna och fulla med smak
(Själv föredrar jag att pressa mina apelsiner i en handpress då man slipper få med den beska smaken från apelsinskalen som man ofta får om man gör apelsinjuice i en råsaftscentrifug
Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan
Utan att redogöra för världens längsta historia kan jag meddela att vi varit på Östra Sjukhuset sedan i lördags morse och vi är inlagda på deras special-BB för observation
Sorbet och sura band med hasselnötsmoussePortioner. Sorbet. Koka upp socker med vatten och glukos. Blanda citronsyran med vodkan och tillsätt detta, häll upp på silipatmatta i ett tunt skikt
4 4 blodapelsiner 1/2 dl pistagenötter 1/2 g saffran 1/2 msk vatten 3 msk honung (alt agavesirap för vegansk) Till garnering mynta Lägg till i inköpslistan
Vispa ner i den ena bunken med äggvita, häll i en form och ställ i frysen. Sorbet. ---------------------------------------------------------------------------------- Chokladkakor med cashewnötter Gör så här
Hallonsorbetmed mörk choklad. Igår till mellanmål efter att ha varit på gymmet så gjorde jag mig själv denna skål med en superenkel hallonglass som jag garnerade med hallon och mörk choklad
Kör i glassmaskin eller frys in i en burk med lock (rör om ett par gånger tills det blivit sorbet). Vet inte om det hinns med, men då var det någon av dessa
Blanda med resten av sockerlagen, vinet, citron- och apelsinjuicen. 1 gelatinblad375 ml torrt mousserande vin2 msk färskpressad citronjuice2 msk färskpressad apelsinjuice1 äggvitaSockerlag2 1/2 dl vatten3 1/2 dl socker2 dl färsk mynta60 g glykosSå här gör duBlötlägg gelatinbladet i kallt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.