Sommarfräscht med viner utöver det vanliga
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Brödsnittar med fikon och parmesan
  • Lättgjorda tilltugg med både fräschör och sälta. Osten kan rivas och fikonen skivas i förväg, men rosta brödet och lägg ihop precis före servering.
  • 4 personer:
  • 4-6 skivor gott lantbröd, gärna med nötter av något slag
  • 2-3 msk olivolja
  • 4-6 färska fikon
  • 200 g grovriven pecorino (fårost) eller parmesan
  • nymalen svartpeppar
  •  
  • Potatisspett
  • 20-25 små färskpotatisar, nykokta
  • 1 pkt bacon
  • 1-2 msk neutral olja
  •  
  • Kall bearnaise
  • 1/2 tsk finkrossad vitpeppar
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 1/2 msk finhackad gul lök
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 4 dl creme fraiche (eller lätt dito)
  • 2-3 krm salt
  • 1 dl finhackad persilja
  • Stowford Press, England
  • Nr 1989, 12:90 kr/33 cl 2012 Natureo Free Syrah, Spanien
  • Nr 1940, 51 kr

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.