Grädda i 15-20 minuter i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll på mjölken, värm till 37 grader och blanda ut med jästen
nu har jag bakat lite saffransbröd, bullar och även en del släta saffransbullar. Jag vet att det är lite tidigt eller något sent beroende på hur man tänker
-), fast nu var det inte lussekatter utan ett matbröd med saffran i, så himla gott, har inte haft saffran i matbröd innan och det är inte sista gången jag bakar detta bröd, fast nästa gång så gör jag två mindre limpor, fick ett jättebröd
Idag har jag gjort saffransbröd där jag misslyckades lite med jäsningen. Saffransbröd50 gr smör2,5 dl mjölk25 gr jäst1,25 dl kesella1 påse saffran2 krm salt1 tsk kardemumma0,75 dl sockerca 8 dl vetemjölFyllning150 gr riven mandelmassa75 gr rumstempererat smörca 50 gr mandelspånSmält smör och tillsätt mjölk, värm till 37 grader
Grädda lussekatter och bullar i mitten av ugnen i 250 grader i 8-10 minuter. Grädda längder, kransar, flätor och andra stora bröd i nedre delen av ugnen i 200 grader 15-20 minuter. 2-2 1/5 l vetemjöl. 2-4 tsk kardemumma. 1-2 ägg. 1-1 1/2 dl russin. 1-3 dl pärlsocker
Nu ramlade jag över ett recept som Birgitta Rasmussen - ni vet domaren i Hela Sverige bakar - har skapat och tänkte att jag får prova det och se om hon håller det hon lovar
Bakat saffransbröd i oktober. 1-2 g saffran ( jag tar den större mängden, det blir godare smak då). 16-17 dl vetemjöl. Grädda i 200º, 10-15 minuter. 1-2 g saffran. 16-17 dl vetemjöl
Idag passade jag på att baka lite saffransbröd. Till 4 längder eller ca 36-40 bullar1 g saffran (två kuvert)1 sockerbit100 g margarin5 dl mjölk1 pkt jäst½ tsk salt250 g kesella1½ dl socker eller vit sirap16-17 dl vetemjölFyllning (till hälften av degen). 2 msk margarin2-3 msk strösocker100 g vit choklad, hackadFyllning (till andra hälften). Grädda längder i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter, vid 200-225 grader. Bullarna gräddas mitt i ugnen vid 225 grader ca 6-8 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.