Smula sönder jästen i degbunken. Häll blandningen över jästen så att den löser sig. Om saffranet inte är finpulveriserat, stöt det i en mortel med lite socker
Smält smöret i en kastrull. Stöt saffranet med socker och blanda ner i degvätskan. Finfördela jästen i en bunke och häll den fingerljumna degvätskan över
Hej allihopa. Jag nästan skäms över vad lite jag har skrivit den här senaste månaden och de ser vi även på vad lite jag har bakat denna månad men jag har helt enkelt inte haft tid
nu har jag bakat litesaffransbröd, bullar och även en del släta saffransbullar. Jag vet att det är litetidigt eller något sent beroende på hur man tänker
Bakade ett härligtjuligt bröd i veckan, luktade verkligen jul i hela huset, lussekatter. -), fast nu var det inte lussekatter utan ett matbröd med saffran i, så himla gott, har inte haft saffran i matbröd innan och det är intesista gången jag bakar detta bröd, fast nästa gång så gör jag två mindrelimpor, fick ett jättebröd
Inte nog med att jag har tvingatmig själv att prova surströmming, nu hamnade paltbrödet på menyn. Och jag som inte ens har gjort iordning varken svartsoppa, gås, eller ålagille
Ingredienser. Fyllning. Topping. Instruktioner. Lägg saffranet i romen och rör om. (Detta gör att saffranssmaken blirintensivare, går så klart att skippa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.