Gluten, mjölk, äggfritt -. Denna morotskaka har jag gjort förut till min kollega och han tyckte om den så jag gjorde en halv sats att ha i frysen till fredagsfika till honom
Kanelbullen tål att varieras, exprimenteras och fantiseras med. Vad sägs om apelsinmarmelad, rabarber och rårörsocker, bullar fyllda med kladdkakesmet eller som i denna bakomgång, vanilj och blåbär
Och kan varieras i en oändlighet. Smält margarinet i en kastrull och tag av den från spisen. Blanda ner de övriga ingredienserna i kastrullen och rör om tills den blir slät
Efter mycket trixande, prövande och otaliga bottnar som kastats rakt ner i kompostpåsen, har jag nu lyckats skapa ett recept på utomordentligt perfekta veganska tårtbottnar
mandel- eller sojamjölk, eller vanlig komjölk med eller utan laktos. De här amerikanska pannkakorna är glutenfria, mjölkfria ochäggfriaoch passar således också veganer
Till den goda hallon- och marängtårtan serverade jag en hemmagjord chokladsorbet. Men i Chokladpassion-boken med recept av Jan Hedh hittade jag en god sorbet som jag vill pröva
Denna version baseras på Martin Johanssons recept på vetedeg, men utesluter både komjölk och ägg. För att få ut maximal smak från saffranet låter jag det dra i en blandning av alkohol (denna gång calvados) och socker
Det här receptet utgår från det vanliga formbröd som finns på Sempers Fin Mix- förpackning. Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.