Idag skulle jag laga en grönsaksgratäng med köttfärs, men någon gång under matlagandet fick jag för mig att vi inte hade någon färs hemma och plockade fram quorn ur frysen
4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msksmör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msksmör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 mskbalsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
1 Salta torskfilen och låt det rimma ca 10 min. Stek torskfiléerna i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida. 2 Stek bacon, champinjoner skurna i fjärdedelar medsmör i en het stekpanna. 3 Smaka av med salt och peppar. 4 Servera torsken medchampinjoner, bacon och potatismos
Smörstektachampinjonermed kraftig vitlökssmak och en touch av persilja. Häromkvällen såg jag att jag hade en del färska champinjoner i kylen som behövde användas, och eftersom att jag inte tycker om att slänga mat så bestämde jag mig för att experimentera lite med dessa
m bonusdottern som inte gillar kål tog en portion till. Smörstektvitkål4 port1/4 strimladvitkål1st hackad gul lök25g smörSmältsmöret i stekpanna och ha i vitkålen och löken. Stek i ca 10-15 min. 1/4 strimladvitkål
Fräs demmjuka i smör i en panna. 300 g champinjoner. 1250 g vitkål. 12 msk Arla® Svenskt Smör. 12 dl Kelda® matlagningsgrädde. 1¾ msksvampfond. 1½ mskmajsstärkelse. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g champinjoner 250 g vitkål 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msksvampfond ½ mskmajsstärkelse ½ dl hackad färsk persiljaSkiva champinjonerna och strimlavitkålen. 1Tillsätt grädden, fond och majsstärkelse. Rör om och låt koka ca 2 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.