1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g champinjoner 250 g vitkål 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk svampfond ½ msk majsstärkelse ½ dl hackad färsk persiljaSkiva champinjonerna och strimla vitkålen. Fräs dem mjuka i smör i en panna.
1 Tillsätt
grädden, fond och majsstärkelse. Rör om och låt koka ca 2 min. Strö över persilja.
Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
4 smör eller margarin att smörja formen med 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 750 g potatis 360 g strimlad, rökt skinka Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Fräs vitkålenochchampinjonerna i en stekpannamed smör eller olja så att vitkålen blir mjuk. Vi serverade pannanmed spagetti, men den kan säker göra sig fint som tillbehör till kött/fågel- eller fiskrätter också
Dela sedan på bladen och blanda medchampinjonernaoch dressingen. Vätskan som släppts från revbenen under dagen blandas med brun farin, lökpulver och ingefära
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. Stek kyckling i en panna, pressa ner vitlök och salta och peppra
2 2 port ris 250 g champinjoner 140 g tärnat bacon 300 g strimlad kycklingfilé 1 tsk smör salt och peppar 1 dl vatten 2 dl rödvinssås 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Beroende på mängd och storlek på stekpanna/traktörpanna så lägg inte i allt på en gång. Låt den fräsa på medelvärme någon minut eller två innan vitkålenoch fänkålen tillsätts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.