Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisenoch skölj sparrisen. Se till att skaka pannan då och då under rostningen så nötterna inte bränns vid
4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Strö på vitpeppar. 1 Salta torskfilen och låt det rimma ca 10 min. 2 Stek bacon, champinjoner skurna i fjärdedelar med smör i en het stekpanna. 3 Smaka av med salt och peppar. 4 Servera torsken med champinjoner, bacon och potatismos
Nu är det säsong för den vitasparrisen. I Tyskland äter man hela sparrismenyer med sparris både som förrätt, huvudrätt och dessert, men jag nöjer mig med en sparrisförrätt idag
Rockavingen blev smörstekt med sparris, rödlök och kapris, riktigt gott. Skär sparrisen i bitar, hacka löken grovt, stek sparris, lök och kapris glansigt i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.