110 dillkvistar
att garnera medGör först röran till fyllningen: Häll av lagen från kräftstjärtar och räkor (pressa gärna ur vattnet). Hacka kräftstjärtar och räkor grovt och lägg i en bunke. Koka, skala och hacka äggen (koka fyra ägg - ett hackas och sparas till garnering). Blanda i majonnäs, matyoghurt, färskost och citron samt rör ihop till en röra. Hacka lite dill och blanda i röran. Förbered garneringen: handpilla räkor med skal, skölj och dela citron i 12 klyftor (pilla bort kärnor), halvera coctailtomater, finhacka rödlök och finhacka ägg. Dela ev. laxskivorna i tolv bitar. Dags att lägga ihop smörgåstårtan: Fördela 6 vita bröd (eller 3 landgångsbröd) i en rektangel på en bricka eller ugnsplåt ev. med bakplåtspapper undertill. Bred ut hälften av kräft- och räkfyllningen på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd. Halvera gärna några bröd så att skarvarna kommer på olika ställen. Då håller smörgåstårtan ihop bättre och blir lättare att skära upp. Bred därefter ut resterande kräft- och räkfyllning. Täck med ett tredje lager bröd. Bred krämen med färskost och majonnäs på och runt tårtan. Plocka bitar av salladsblad och tryck fast längs kanterna. Strö över hackat ägg och hackad rödlök över tårtan. Fördela 12 bitar lax i tre rader med 4 laxbitar i varje rad. Gör en liten strut av laxskivorna. Placera ut 12 halverade cocktailtomater bredvid laxskivorna, lägg en citronklyfta bredvid varje samt garnera med 12 små dillkvistar och 12 klickar rom.
Prova att göra smörgåstårtanmed köttfärs och lite hetta av chilisås eller sambal oelek, supergott. Skär bacon i strimlor och fräs på i het stekpanna tillsammans med finhackad purjolök
Blanda majonnäs och gräddfil till en röra och bred den över hela smörgåstårtan. Garnera med skinka formade som rosor, rullade ostskivor, halverade vindruvor och machésallad
Garnera med salladsblad, gurkskivor runt om, skinka, räkor, apelsin, ost och persilja. Vi firade min dotters födelsedag och vi bjöd på smörgåstårtebakelse med tonfiskfyllning och skink och äggfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.