Blanda med skinkost, Creme Fraiche och smaka av med salt och peppar. smörgåstårta,. Avsluta med det sista brödet, halverade körsbärstomater och den rivna osten
Ta citronskivan och lägg den snyggt uppe på räkorna och garnera med lite dill. Börja med att blanda ihop ingredienserna till fyllningarna i olika skålar
Täck med fyllning. Gör likadant med nästa lager också. Täck även ovansidan och kanter med fyllningen. Garnera med t ex gurka, tomat, skinka, ägg och ost, eller något annat som du tycker är gott t ex skaldjur
Jag gillar denna ganska lyxiga smörgåstårtan som är ren i smakerna och vacker att titta på. Breder därefter ut resterande fyllning och täcker med ett tredje lager bröd
mingodasida Det var min kära sambo som överraskade mig med denna goda smörgåstårta. Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Smörgåstårtan görs i fyra lager. Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar. Blanda ihop de 3 kokta äggen som hackas och 6 msk kaviar, resten av purjolöken och de skalade räkorna och 1/3 av majonnäs mixen (se lager nr 4) till en röra som läggs ut på Hönökaka nr 3
Blanda philadelfiaosten med skinkan och bre på nästa lager. Dekorera med sallad, ost, skinka och ägg. Börja med att koka äggen, strimla salladen, skär 10 st skivor skinka i små bitar
Varför inte en smörgåstårta istället varje torsdag. Jag vet att det är en forna tradition med pannkakorna och punschen men ändå har jag lite svårt för det så idag bjuder jag på detta recept istället
Mårtenssons smörgåstårtamedräkor och tonfisk har sett dagens ljus. ) Vi hade besök av våra goda vänner Anne och Ingemar igår kväll och med sig hade de våra cykelidoler, som ni säkert vid detta laget vet vem dom är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.