11 kruka
sallad eller 2 dl krossade ostkrokar (valfritt)Ostkräm
1. Vispa
färskost och crème fraiche hårt i maskin/elvisp. Smaka av med salt och peppar. 2. Dela upp krämen i 4 lika stora delar. Spara 1/4 till täcke, ställ i kyl. Använd inte light färskost eller crème fraîche, de går inte att vispa på samma sätt.Skinkfyllning
3. Finhacka
skinka, gurka, äpple och purjo. Blanda med hälften av ostkrämen.Äggfyllning
4. Finhacka
ägg och persilja. Blanda med senap och en fjärdedel av ostkrämen.Montering
5. Lägg
ihop 2 brödskivor till en cirkel på en bricka, bred ut hälften av skinkfyllningen ovanpå. Jämna till. Lägg på ett lager bröd, bred på äggfyllning. Lägg på ett lager bröd och resterande skinkfyllning, avsluta med ett lager bröd.6. Täck med något fuktad handduk eller plastfolie. Ställ i kylen. Detta kan du med fördel göra dagen innan, men det är inte nödvändigt.7. Kantskär tårtan runt om. Stryk upp dvs täck tårtan runt om med resterande ostkräm. Lägg rullar av skinka och ost vackert ovanpå tårtan. Lägg på äggklyftor, tomater och gurkskivor. 8. Garnera kanterna med sallad eller tryck fast krossade ostkrokar på kanterna.Susannes skafferi: Så gör du tårtan vegetarisk, veganskt, fri från gluten, laktos eller allergifri.
Blanda majonnäs och gräddfil till en röra och bred den över helasmörgåstårtan. Lägg gärna brödskivorna så att de täcker skarvarna i det undre brödlagret, på så vis håller smörgåstårtan ihop bättre
Nu kommer mitt recept på smörgåstårtan jag gjorde i dagarna och som blev klar igår. Om man vill ha en saftig smörgåstårta, är det viktigt att fukta bröden och låta stå i ungefär ett dygn tills det är dags att börja med fyllningen
Börja med att blanda ihop ingredienserna till fyllningarna i olika skålar. Lägg ut 2 hönökakehalvor bredvid varann så att det ser ut som att de sitter ihop
Detta är den godaste smörgåstårta jag ätit. Börjar med en smörgåstårta som jag nu gjort två gånger, denna gång till yngste sonens konfirmation där mat skulle serveras klockan 12 en lördag
Blanda majonnäsen och crème fraichen och bred på över hela tårtan, spara det som blir över till dagen efter då brödet kan suga upp en del av majonnäs och crème fraicheblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.