Hela Sveriges smörgåstårta
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • halvmåneformade brödkakor (2 pkt)
  • 1 färskost naturell
  • 1 crème fraiche
  • 1 salt
  • 1 vitpeppar
  • 1 ostkräm
  • 1 skinka
  • 1 inlagd gurka
  • 1 äpple
  • 1 purjolök
  • 1 ostkräm
  • 1 hårdkokta ägg
  • 1 hackad persilja (fryst går bra)
  • 1 senap (valfri sort)
  • 1 ost
  • 1 cocktailtomater
  • 1 gurka
  • 1 hårdkokta ägg, klyftade
  • 11 kruka sallad eller 2 dl krossade ostkrokar (valfritt)Ostkräm
  • 1. Vispa färskost och crème fraiche hårt i maskin/elvisp. Smaka av med salt och peppar. 2. Dela upp krämen i 4 lika stora delar. Spara 1/4 till täcke, ställ i kyl. Använd inte light färskost eller crème fraîche, de går inte att vispa på samma sätt.Skinkfyllning
  • 3. Finhacka skinka, gurka, äpple och purjo. Blanda med hälften av ostkrämen.Äggfyllning
  • 4. Finhacka ägg och persilja. Blanda med senap och en fjärdedel av ostkrämen.Montering
  • 5. Lägg ihop 2 brödskivor till en cirkel på en bricka, bred ut hälften av skinkfyllningen ovanpå. Jämna till. Lägg på ett lager bröd, bred på äggfyllning. Lägg på ett lager bröd och resterande skinkfyllning, avsluta med ett lager bröd.6. Täck med något fuktad handduk eller plastfolie. Ställ i kylen. Detta kan du med fördel göra dagen innan, men det är inte nödvändigt.7. Kantskär tårtan runt om. Stryk upp dvs täck tårtan runt om med resterande ostkräm. Lägg rullar av skinka och ost vackert ovanpå tårtan. Lägg på äggklyftor, tomater och gurkskivor. 8. Garnera kanterna med sallad eller tryck fast krossade ostkrokar på kanterna.Susannes skafferi: Så gör du tårtan vegetarisk, veganskt, fri från gluten, laktos eller allergifri.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.