Vårens godaste smörgåstårta – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st Polarbröd jubileumskaka á 400 g
  • 1750 g crème fraîche
  • 13 burkar tonfisk i vatten
  • 1200 g kallrökt lax
  • 11 stor purjolök
  • 150 g fryst dill
  • 15 msk majonnäs
  • 13 msk ketchup
  • 1 salt & peppar
  • 1 creme fraiche
  • 1 citronsaft
  • 1 ärtskott
  • 1 rädisor i skivor
  • 11 gurka
  • 1 kokta ägg
  • 1 skalade räkorSkär laxen i bitar och hacka purjolöken.
  • 1 Blanda i allt i en bunke med de övriga ingredienserna. Vik ut brödet i en cirkel och lägg på ett fat. Bred ut fyllningen över brödet och fortsätt bygga ett till lager på samma sätt.
  • 1 Lägg sedan ut ett tredje lager med bröd och bred ut en blandning av crème fraîche och citronsaft på det översta lagret.
  • 1 Skiva rädisor tunt och skölj ärtskotten. Skär de kokta äggen i mindre bitar. Dela gurkan på längden. Använd en osthyvel och skiva långa skivor. Rulla ihop skivorna så att de ser ut som rosor.
  • 1 Dekorera tårtan med med ärtskott, rädisor, gurkrosor, ägg och räkor. Servera!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.