Blanda ordentligt och smaka av med havssalt. Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade stora vita bönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv
Ingredienser Portioner. Ca 3 dl 1 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g) 25 g smör 2 kvistar färsk rosmarin 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Täck ordentligt med vatten. Smaka av då och då och reglera med salt om det behövs. Använd bönorna i soppa, som tillbehör eller ät som de är med riven parmesan, extra örter och ett gott bröd
Täck ordentligt med vatten. Smaka av då och då och reglera med salt om det behövs. Använd bönorna i soppa, som tillbehör eller ät som de är med riven parmesan, extra örter och ett gott bröd
Jag har fortfarande inte hittat torkade stora vita bönor att koka själv, vilket jag gör med alla andra bönor och linser jag äter, så jag köper faktiskt färdiga
Likadant är det med tomatpuré. Ok, jag har inget vokabulär för att beskriva smaker, dofter och annat som har med mat att göra så håll till godo med beskrivningen av att de smakade "
Servera med fetaost, en bit gott bröd och oliver. Då häller jag bort blötläggningsvattnet, lägger bönorna i tryckkokaren, fyller på med vatten så att de bli täckta, tillsätter 2 tsk salt och ett lagerblad. Täck formen med aluminiumfolie och låt maten småputtra i ugnen i 220°C i ca en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.