Vita bönor på italienskt vis
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vita bönor, torkade
  • 1 salt
  • 1 vitlök
  • 1 citron, ekologisk
  • 1 olivolja
  • 1 örter, t.ex. mynta, salvia, oregano
  • 1 svartpeppar1. Lägg bönorna i blöt över natten.
  • 2. Häll av och lägg bönorna i en kastrull. Täck ordentligt med vatten. Koka upp och skumma av.
  • 3. Låt bönorna sjuda i 30 minuter.
  • 4. Tillsätt salt, olivolja och din kryddning och sjud försiktigt tills bönorna mjuknat rakt igenom. Tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av då och då och reglera med salt om det behövs.
  • 5. Använd bönorna i soppa, som tillbehör eller ät som de är med riven parmesan, extra örter och ett gott bröd. En klick majonnäs eller aioli är också gott i!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.