2. Häll
av och lägg bönorna i en kastrull. Täck ordentligt med vatten. Koka upp och skumma av.
3. Låt
bönorna sjuda i 30 minuter.
4. Tillsätt
salt, olivolja och din kryddning och sjud försiktigt tills bönorna mjuknat rakt igenom. Tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av då och då och reglera med salt om det behövs.
5. Använd
bönorna i soppa, som tillbehör eller ät som de är med riven parmesan, extra örter och ett gott bröd. En klick majonnäs eller aioli är också gott i!
vitabönor, torkade. Lägg bönorna i blöt över natten. Häll av och lägg bönorna i en kastrull. Tillsätt salt, olivolja och din kryddning och sjud försiktigt tills bönorna mjuknat rakt igenom
Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. Häll upp på tallrikar och smula ner fetaost, ringla över lite olivolja och peppra
När du är klar skölj av visparna och vispa sedan äggvitan till ett fast vitt skum. Börja med att dela äggvitan från äggulan och lägg dem i varsin bunke
Blomkål innehåller massvis med antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler, medan bönorna tillför kroppen mycket vegetabiliskt protein och även de fibrer, mineraler och antioxidanter
Vispa ägg, strösocker och saffranssockret fluffigt. Häll av vätskan från bönorna och skölj noga. Skållad mandel kan du göra själv genom att koka sötmandel någon minut och sedan trycka av skalet på dem
Lägg vitabönor i blöt över natten och koka dem sedan enligt anvisningenpå förpackningen. Späd eventuellt med vatten för tunnare konsistens 3 dl GoGreen svenskodlade vitabönor (torkade)
Sätt ugnen på 250°. Lägg dem på en plåt med skalet upp och rosta i mitten av ugnen 10-15 min tills paprikorna fått färg, de ska bli mörka. Tillsätt kokta vitabönor och koka ytterligare 10 min. ca 10 min Tillsätt kokta vitabönor och koka ytterligare
De blåvita skålarna är verkligen fina, undrar om jag ska skaffa mig likadana. Det enda som är italienskt i denna krämiga sallad är pastan, avklippt spaghetti för att vara riktigt exakt
Gjorde för ett tag sedan kyckling på franskt vis vilket blev succé. Har funderat på lite andra "kryddblandningar" man kan använda sig av och den första jag nu provat blev något Italien-inspirerad
Försök att undvika vitabönor i tomatsås som är mer lämpat till grytor. Variationen av kokta bönorpå burk har ökat och idag finns ett stort utbud i butikshyllorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.