Nu ska det bara puttra någon minut annars blir det skosula. Är det ett ålderstecken när man börjar längta efter mat som man inte längtade efter när man var liten
Blanda snabbt samman ingredienserna till mördegen, margarin, socker, mjöl. Klappa ut mördegen med mjölad hand, så den täcker botten i en bakpappersklädd långpanna (30x40 cm) och går upp drygt 1 cm på kanterna av pannan
Jag har i några dagar nu provat att göra olika smoothies med Supernature Purely Greens Max pulver i. Allt blir ju grönt tack vare pulvret, om smoothien inte är typ rosa innan för då blir den brun, men smaken är annorlunda
En av de godaste desserterna som någonsin skapats måste ändå vara marängswiss. Denna underbar blandning av glass, grädde, banan, maräng, hallon och choklad
Efter någon timme är det dags att ta ut kanelstången om man inte vill att det ska smaka pepparkaka. Samma dag som SvD och SR gemensamt har en artikelserie om lammköttets hemska situation i Sverige lagar vi lammgryta i hemma
Jag har valt att döpa inlägget till "Någon typ av surdegsciabatta" mest för att som ni ser på bilden nedan, ser styckbröden inte riktigt ut som klassiska ciabattor
Tillsätt någon tesked paprikapulver och eventuellt chilipulver, om du känner för det. Fortsätt att steka tills köttfärsen fått lite färg och ha sedan i någon matsked tomatpuré
Missförstå mig rätt, mig går det ingen nöd på, jag mår bättre än någonsin. Men någonstans "out there" finns det en karl som varje gång jag lagar mat går miste om en förträfflig måltid
Blandade en liten yoghurtsås till, hackad bladpersilja, vitlök, och lite mynta (S&P också). börjar med att fräsa vitlök, (4 klyftor), finhackad gul lök (2 stora) i smör & olivolja i en gjutjärnsgryta
I Nummer 13 av Damernas Värld bakade jag ett jobb med lager på lager desserter. Många av er har efterfrågat recepten, så här kommer de i sin fulla längd
Dessa småkakor kallas Baci di Dama, som ungefär betyder något i stil med ”kvinnans kyssar”, och visst ser de ut som små söta kyssar, med chokladfyllning
Ju mer mina frukostar efterliknar (nyttigare) efterrätter, desto gladare blir jag. Därför kan ni säkert tänka er hur lycklig jag var imorse, när jag fick sätta tänderna i den här kreationen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.