I helgen lagade vi en av våra absoluta favoriträtter - nordafrikansklammgryta. Det ser inte ut för mycket av världen och gör sig därför inte på bild heller
För första gången någonsin lämnade jag min Crockpot (slowcooker) på hela dagen under tiden jag var på jobbet och möttes av en mycket väldoftande lägenhet när jag kom hem från jobbet
Jag hade gjort en Indisk Lammgryta. Indisk lammgrytaDessert. Många kryddorIndisk lammgryta 2 gula lökar2 vitlöksklyftor3 cm färsk ingefära0,5 dl vattenca 1 kg lammkött i tärningar, tex lammstek2 kanelstänger10 kardemummakapslar, krossade5 kryddnejlikor2 lagerblad10 svartpepparkorn2 tsk malen spiskummin1 tsk gurkmeja0,5 tsk cayennepeppar2 tsk malen koriander1 msk paprikapulver1,5 dl grekisk yoghurt + till servering1 msk tomatpuré1 kycklingbuljongtärning3 dl vatten2 tsk garam masala Mixa lök, vitlök, ingefära (skalad och skivad) med vatten till en puré
Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. Låt jäsa i 15 min. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen på bakbordet tills den är smidig
Nu ska det bara puttra någon minut annars blir det skosula. Är det ett ålderstecken när man börjar längta efter mat som man inte längtade efter när man var liten
Om man inte har någon sådan butik nära kan man använda citron- eller limejuice från 1 frukt istället för 2 torkade limefrukter, och 1tsk malda bockhornsklöverfrön istället för torkad bockhornsklöverblad. Koka upp och låt koka någon minut, sänk sedan och låt puttra på ganska låg värme under lock i 1,5h
Lammgryta från Armenien. Tass Kebab är en lammgryta som kommer från Armenien. Tass Kebab är oavsett en enkel och smakrik lammgryta med ett fåtal ingredienser
Långfredag idag och vi ger oss på påsklammet. Ett marockansk recept. I receptet står att det är för sex personer men för oss räckte det till tolv personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.