Test av Kokospannacotta
(Smaken blev suverän. Dock är konsistensen inte lik den traditionella pannacottan, detta beror säkerligen på att jag inte hade i någon grädde. Aja, jag kommer definitivt göra om den, receptet skall uppdateras men lovar att smaken finns där.
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
2 dl
kokos mjölk
1
gelatinblad
1 halv
pressad lime (efter tycke)
1 tsk
vaniljpulver
30 g
vit choklad
Socker efter tyckte, jag valde att inte tillägga något socker eftersom kokosmjölken tillför en naturlig sötma.
Beskrivning
1. Börja med att lägga gelatinbladet i blöt. Och hacka 4 rutor choklad, ca 25 - 30g
2. Mätt upp 2dl kokosmjölk i en liten kastrull.
3. Pressa i lime saften tillsammans med kokosmjölken. Och lägg i vaniljpulver samt socker efter tycke.
4. Hetta upp mjölken på mellanvärme, det ska inte koka.
5. När mjölken är hyfsat varm, varm nog att smälta chokladen, tar du av den från värmen.
6. Blanda i chokladen och gelatinbladet, och blanda till en slätsmet. Häll upp i glaset och låt stå i kylen i minst 6 timmar.
7. Tag ut glaset ur kylen och placera i varmt vatten med pannacottan i.
8. Låt stå liten stund, detta gör du för att lättare få ut pannacottan ur glaset. Vänd sedan upp och ner på glaset och förhoppningsvis ploppar/ glider pannacottan ut. Annars går det att äta den rakt ur glaset. Gott blir det om det serveras med bär vid sidan om.
9. Hoppas det smakar.
Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Först ut är botten. Riv mandelmassa och lös den med. Tillsättmandelblandningen. Gör under tidenvaniljkrämengenomatt skrapa ur vaniljstången och blanda med sockret i crème fraiche
Jag har valt att kalla den kost jagföreskriver ”ren och läkande kost” och ”hälsomanskost”. Jagvill med boken förmedla att äta rätt är lätt – när man väl fått bollen irullning
Egentligenär det inteliktmigatt va så fientlig mot att plocka bort julen. Rubrikenär ganska typiskmig… Attvilja så mycket meninte orka… Just nu för att det spelar mig snart ett sprattatt må såhärdåligt
Lägg ihönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör omtills osten smält. morötter, rivna (ca 4 st). 1purjolök, fintstrimlad. 1vatten. 1hönsbuljongtärningar. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fintstrimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök ivatten 5 min
Gör pirogdegenenligtgrundreceptet. Skärkycklingfiléernai tunna strimlor. Nyp tillordentligti kanterna och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.