För det ska vi bara säga er, att denna egenhändigt ihopsnickrade varianten på den dragna grisen var något av det godaste vi smakat, och det säger inte lite
fööööörlåt mig. nu tänkte jag komma tillbaka. Snabb, enkel och värmande med knaprigt strössel, ytterligare en variant på blomkålssoppa (se variant 1 och variant 2)BLOMKÅLSSOPPA MED STRÖSSEL 4 portioner1 påse frusen blomkål1 gul lök ½ paket ekologisk bacon 1 liter kycklingbuljong1-2 dl grädde 1 tsk rökt paprikasaltpepparrapsoljaTILLBEHÖR1 pkt fetaost ½ paket ekologisk bacon 2 msk svarta eller vita sesamfrön1
Den bästa kaffekokaren är den i södra Sverige allmänt använda glaskolfven eller glaspumpan, som under kokningen upptill tillstänges med en propp eller ett lock
Du kan servera kakan både varm och kall, jag föredrar den kall men det är såklart en smaksak. Det här är en idealisk rätt för dig som vill dra ner på kolhydrater, men jag är inte så säker på att du får behålla den själv
Nu får det vara nog. Anna har tagit ledigt från allt och därför kapar jag härmed bloggen (och eftersom Görel verkar intresserad av rökning så blev jag lite sugen på att skriva)
Den bästa kaffekokaren är den i södra Sverige allmänt använda glaskolfven eller glaspumpan, som under kokningen upptill tillstänges med en propp eller ett lock
Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Lägg i köttet och låt det stå och dra 5-6 timmar. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Dra ner värmen ytterligare. Dra ner värmen lite (typ 7 av 9 om plattan har 9 steg), lägg i chili och kyckling och stek snabbt tills kycklingen nästan är genomstekt
Rör försiktigt och dra kastrullen från värmen. Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.