Vi blev lite fikasugna så här på söndaseftermiddagen och vädret är ganska blåstigt här i Roslagen. Jag och Ida-Marie tyckte att det passade perfekt att baka Svenssons hallongrottor en dag som sådan
Blanda mjöl, socker, sirap, kardemumma och kanel. Finfördela rumsvarmt smör i mjölblandningen. Rör ut bikarbonat i 1/2 msk ljummet vatten och blanda i degen
Ingredienser Portioner. 12 75 g smör eller margarin 25 pepparkakor Fyllning 280 g ädelost (gräddädelost) 2 dl crème fraiche Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela morötterna på längden, skär halvorna till halvmånar, rensa och skölj purjolöken skär den i centimetertjocka skivor, skala vitlöksklyftorna och finhacka dem, skala och skär rotsellerin i bitar
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp tills sockret lösts upp. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor, och blanda ner tillsammans med gräddfil och smält smör
Skär nougaten i 30 tärningar. Skiva mandelmassan i 30 skivor och lägg en nougatbit på varje skiva. Vik mandelmassan runt nougaten och rulla till en kula