Efter någon timme är det dags att ta ut kanelstången om man inte vill att det ska smaka pepparkaka. Samma dag som SvD och SR gemensamt har en artikelserie om lammköttets hemska situation i Sverige lagar vi lammgryta i hemma
Nu ska det bara puttra någon minut annars blir det skosula. Är det ett ålderstecken när man börjar längta efter mat som man inte längtade efter när man var liten
Jag gillar moussaka men inte att tillaga den eftersom all matlagning som ta mer tid än dryga halvtimmen (exklusive tiden i ugnen) är slöseri med tid enligt min mening
Jag har i några dagar nu provat att göra olika smoothies med Supernature Purely Greens Max pulver i. Allt blir ju grönt tack vare pulvret, om smoothien inte är typ rosa innan för då blir den brun, men smaken är annorlunda
En av de godaste desserterna som någonsin skapats måste ändå vara marängswiss. Denna underbar blandning av glass, grädde, banan, maräng, hallon och choklad
Jag har valt att döpa inlägget till "Någon typ av surdegsciabatta" mest för att som ni ser på bilden nedan, ser styckbröden inte riktigt ut som klassiska ciabattor
Någon som själv märkt av så stor skillnad när ni kokar bönor. En slags vegofajita2 portca 1 dm purjolök* 2 vitlöksklyftor20-25 st cocktailtomater3 dl kokta kidneybönor 1/2 pressad citron rapsoljasalt KRYDDOR att rosta och mortla1/2-1 tsk spiskummin, hel3 kryddpepparkorn1 tsk korianderfrön1/2 tsk senapsfrön, bruna och vita3 svartpepparkorn TILLBEHÖR1 avokado1/2 citronfärsk koriander i massor4 vetetortillas, fullkornRosta först kryddorna i het stekpanna
Tillsätt någon tesked paprikapulver och eventuellt chilipulver, om du känner för det. Fortsätt att steka tills köttfärsen fått lite färg och ha sedan i någon matsked tomatpuré
Fy 17 vad jag är trött. Gnuggar ögonen som ett litet barn. Om det inte vore så att jag har tvätt tumlandes och hängandes i stugan, hade jag nog slagit huvudet mot kudden
Missförstå mig rätt, mig går det ingen nöd på, jag mår bättre än någonsin. Men någonstans "out there" finns det en karl som varje gång jag lagar mat går miste om en förträfflig måltid
Det var länge sen jag lagade moussaka, köpte fin aubergine o har ju alltid frysen full med färs… Fast alla greker skriker nog rätt ut när dom ser vad jag kallar M…
Om en vecka börjar jag jobba igen, på vanliga jobbet alltså. Bloggen är ju ett jobb för mig också. Jag har eget företag och måste deklarera, fakturera, mm men min huvudsakliga sysselsättning är ändå att vara lärare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.