Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev i hel bit 1 gul lök 1 morot 100 g rotselleri 5 persiljestjälkar 10 vitpepparkorn 1/2 tsk salt/ liter vatten 1 lagerblad Rotfruktmos 6 potatisar 3 morötter 2 palsternackor 2 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar hackad persilja Pepparrotssås 4 dl av buljong 1/2 dl grädde 2 msk majsstärkelse salt och peppar 1 msk riven färsk pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev eller bringa av nöt 1 gul lök 2 morötter 10 vitpepparkorn 2 lagerblad 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 4 dl buljong från köttkoket 2 1/2 msk färskriven pepparrot salt vitpeppar Persiljeslungade rotfrukter 2 morötter 2 palsternackor 200 g kålrot 8 potatisar (6 st motsvarar ca 600 g) 1 msk smör 1 kruka persilja Till servering äppelmos riven pepparrot Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Klassiker som man kan göra på många olika sätt. Tillbehören kan man variera efter tycke och smak men grunden är utskuren biff eller oxfilé, potatispuré och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.