Och en rödvinssås med karljohansvamp samt ugnsbakade rotfrukter. Här i England är söndagssteken helig oavsett vilket djur den kommer ifrån, och det är ett område jag är lite osäker på
Smält matfettet i en stekpanna och bryn biffarna på båda sidor tills de fått färg. Skala potatisarna, skär dem i tunna skivor och lägg dem som taktegel i botten på en ugnssäker form
Servera exempelvis tillsammans med ris eller potatismos om man vill ha något extra till. Som ni förstår är det en tung tid för mig och min familj just nu, och vi går alla lite på sparlåga just nu
et på en riktigt god sommarmiddag. Utskuren biff, potatissallad med rostade valnötter, rödlöksmarmelad, ädelostsmör och getostsmör4 port600 g skivor utskuren biff 2 krm grovmalen svartpeppar 1 tsk salt 0,5 msk olivolja Rödlöksmarmelad3 st rödlökar 1 msk olivolja 3 msk rödvinsvinäger 2 msk råsocker 2 st torkade fikon Ädelostsmör100 g ädelost (kvibille special) 50 g smör Getostsmör100 g getost utan kant 50 g smör 1 msk färsk rosmarin, grovhackad Potatissallad med rostade valnötter700 g potatis, gärna små 50 g valnötter 2 tsk balsamvinäger 0,5 st pressad lime 2 krm salt 1 krm svartpeppar 2 msk olivolja 1 dl gräslök, grovt hackad 50 g kruka rucolasallad Tillagning1. Fräs den på medelvärme i olivolja ca 10 min, rör då och då. Rosta under tiden valnötter på medelvärme 5-10 min i en torr stekpanna. Grilla biffarna hastigt på het glöd 1-2 min per sida. 600 g skivor utskuren biff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.