Så här gör du Börja med rödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja. Koka potatisen mjuk, krossa den och blanda med smör, mjölk och grädde medan potatisen är varm
Revbensspjäll med glaze. Revbensspjäll med glaze 1,2 kg tjocka revbensspjäll 2 dl julmust 0,5 dl soja 50 g färsk ingefära 4 st nejlikor 1 dl ljus sirap 2 st stjärnanis 0,5 st urkärnad chili
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag bestämde mig i stället för att använda varsin fin bit oxfilé att lägga på plankan med kantarellsås och västerbottenost ovanpå tillsammans med det klassiska spritsade moset
Stek brödskivorna i smör, fortsätt med att peppra och salta oxfilén samt stek filén i ca 1½ min på varje sida, placera filéerna på bröden, täck med kantarellstuvningen och toppa med några skivor Västerbottensost. 8 skivor oxfilé ca 1½ cm tjocka
Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör. Putsa oxfilén och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.