winendine

winendine

  • 98 Recept
Fläsklägg på franskt vis

Fläsklägg på franskt vis

Koka upp fläsklägg med vatten och skumma med en slev efter några minuter. Tillsätt kryddor. Sätt gärna över lock
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Alternativ 1. koka upp vatten i en stor gryta. Lägg ner fläsklägget och låt koka upp. Nu kommer det att skumma av köttet
Halstrad röding med kantarellpotatis

Halstrad röding med kantarellpotatis

Ingredienser Portioner. 4 Potatispuré 1 kg mandelpotatis 2 dl mjölk 2 msk smör 1 msk strösocker 2 msk olivolja salt och vitpeppar 1 l kantareller 2 schalottenlökar 1 msk smör till stekning 2 kvistar bladpersilja Sås 1 dl portvin 1 dl rödvin 1/2 dl strösocker 1 tsk maizena majsstärkelse Fisk 600 g rödingfilé olivolja till stekning Spenat 200 g spenat olivolja till stekning 2 vitlöksklyftor svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Ingredienser Portioner. 4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skomakarlåda

Skomakarlåda

Ingredienser Portioner. 4 4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 125 g) 800 g potatis (mjölig sort) 2 1/2 dl mjölk 2 msk smör 1/2 paket bacon (à 140 g) 1 msk smör till stekning 1 dl rött vin 2 msk konc ox- eller kalvfond 2 msk hackad persilja 1 tsk salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ugnsstekt falukorv med potatismos

Ugnsstekt falukorv med potatismos

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram falukorv , (11% fett) 2 msk senap 2 msk ketchup 40 gram ost , (17%) riven 200 gram gul lök(ar) , i klyftor 2 st äpplen , i klyftor 200 gram tomater , i klyftor 1 kg potatis 1 msk margarin 1,5 dl mellanmjölk , eventuellt mer 1 st salt 1 st peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Bellmans strömming

Bellmans strömming

Börja med marinaden. Vispa ihop ägg och grädde med senap, senapspulver och salt. Lägg i strömmingsfiléerna och vänd dem noga i bunken så att marinaden täcker ordentligt
Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Dillig sås 2 dl matyoghurt 2 msk majonnäs 1 tsk dijonsenap 0,5 kruka(or) dill 0 st salt 0 st svartpeppar Fisk 600 gram rödspättafilé(er) 2 st ägg 2 dl ströbröd 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st olivolja 0 st smör Sallad 0,5 st isbergssallad 0,5 st rödlök(ar) 2 stjälk(ar) selleri 0 st olja 0 st vinäger Tillbehör 800 gram potatis(ar) 0,5 st citron(er) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Sidfläsk med kokt potatis och persiljesås

Sidfläsk med kokt potatis och persiljesås

1. Skala potatis och koka den (20-25 minuter). 2. Skär fläsket i skivor om det inte redan är skivat. 3. Stek fläsket knaprigt i en stor stekpanna, några skivor i taget och 3-4 minuter på varje sida
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Ingredienser Portioner. 4 800 g kalvkött t ex bog 100 g rotselleri 2 morötter 1/2 purjolök 1 lagerblad 8 hela vitpepparkorn vitpeppar 1 tsk salt Sås 2 msk vetemjöl 2 msk smör 1 dl vispgrädde 5 dl kokspad (från köttet) 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar färskpressad juice av 1/2 citron ev ättiksprit (12%) ev socker 1 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Klassisk kyckling i currysås

Klassisk kyckling i currysås

Ingredienser Portioner. 4 1 hel kyckling (à 1 kg) ca 1 1/2 l vatten 1 morot 1/2 purjolök 1 gul lök 1 bit rotselleri 2 lagerblad 3 persiljestjälkar 5 vitpepparkorn 1 msk salt Currysås 1 msk curry 4 dl buljong från kycklingkoket 1 dl grädde 2 msk vetemjöl 2 msk smör 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev i hel bit 1 gul lök 1 morot 100 g rotselleri 5 persiljestjälkar 10 vitpepparkorn 1/2 tsk salt/ liter vatten 1 lagerblad Rotfruktmos 6 potatisar 3 morötter 2 palsternackor 2 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar hackad persilja Pepparrotssås 4 dl av buljong 1/2 dl grädde 2 msk majsstärkelse salt och peppar 1 msk riven färsk pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Pepparrotskött med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos

Pepparrotskött med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos

Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev eller bringa av nöt 1 gul lök 2 morötter 10 vitpepparkorn 2 lagerblad 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 4 dl buljong från köttkoket 2 1/2 msk färskriven pepparrot salt vitpeppar Persiljeslungade rotfrukter 2 morötter 2 palsternackor 200 g kålrot 8 potatisar (6 st motsvarar ca 600 g) 1 msk smör 1 kruka persilja Till servering äppelmos riven pepparrot Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Ingredienser Portioner. 4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Korvgryta med rotfrukter

Korvgryta med rotfrukter

Ingredienser Portioner. 4 6 potatisar 200 g kålrot 3 morötter 1 liten purjolök 500 g falukorv 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn salt Senapsyoghurt matyoghurt dijonsenap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken