10.5 st
purjolök 2.5 st kokta kalla potatisar 100 g skinka rökt strimlad 2 st tomater 2 st ägg 1 krm salt 0.5 krm peppar 2 dl mjölk 1 dl riven ost Garnering: hackad persilja Ugn: 175° Det här behövs för 2 port:Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.
1 Skiva
potatis och tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form. Avsluta med tomater.
1 Vispa
samman ägg, salt, peppar och mjölk. Häll det över tomaterna. Strö över riven ost.
1 Grädda
mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg. Strö över lite hackad persilja.
Okej, vi går rakt på sak. Det ligger ingen fastlagsbulle på tallriken här i det Mårtenssonska köket idag trots att det är fettisdagen, inte ens en bullsmula eller en mandelmasseklick kommer ni att hitta här
När det vankas biffar eller köttbullar här hemma gör jag det enkelt för mig. Steker dom i ugnen och resultatet blir alltid kanongott och jag slipper stekos i köket och fettstänk överallt som är bland det värsta jag vet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.