Tonfiskpaj
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tonfiskpaj 4 port Glutenfri pajdeg
  • 4½ dl mandelmjöl
  • ½ dl sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ krm salt
  • 60 g smör i tärningar
  • 1 ägg Rör samman mjöl, fiberhusk och salt i en skål.
  • Tillsätt det tärnade smöret och krama samman, knäck i ägget och blanda samman till en smidig deg.
  • Kläm gärna fast bakplåtspapper i botten av formen så blir pajen lättare att ta bort sedan.
  • Tryck ut pajdegen i en smord pajform (24 cm) och ställ formen kallt minst 30 minuter Grädda pajskalet på 200 grader i 5 minuter, ta ut och tillsätt fyllningen.
  • Fyllning
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2 dl grovt riven smakrik ost, vi tog västebottensost
  • ½ dl fint hackad dill
  • salt och peppar
  • 10 cm fint hackad purjolök
  • 10 stycken cocktailtomater, halverade eller i klyftor beroende på storleken.
  • Äggstanning
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • 2 ägg 1 nypa cayennepeppar
  • Låt tonfisken rinna av, gaffla sönder den i mindre bitar och lägg i pajskalet tillsammans med övriga ingredienser.
  • Rör samman äggstanningen och häll i pajen.
  • Ställ in pajen mitt i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.
  • Servera pajen med grönsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.