Nu ska dela med mig en av dom godaste libanesiska rätter som min mamma gjorde. Den heter kafta. Blanda nötfärs, hackad persilja,lök och kryddorna och tomatpurén
fårkött peppar, mynta, kummin, timjan, paprikaForma på Grillspett. Förutom sin en bit av röd lök fräknar, bristningar försiktigt med händerna och smaksatt med citron peppar och lite mynta
Det blev shish kebab, lammfärsspett smaksatta med härliga kryddor och massor av vitlök. Det är lite klurigt att grilla färsspett tycker jag, viktigt att man oljar in de rejält och gärna också gallret
4 tomater. 400 g konserverade körsbärsomater. 500 g lammfärs eller kalvfärs 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 kruka bladpersilja 1,5 msk ras el hanout kryddblandning (eller köftekrydda eller kebabkrydda) 4 potatisar 4 tomater 400 g konserverade körsbärsomater salt och peppar
Det här godiset är egentligen inte jul för mig, utan snarare första helgen i oktober varje år när Mârten (en slags marknad) äger rum här i stan, men jag är inte den som är den
Förrförra veckan så presenterade jag samarbetet med min Tripple Chili Cheeseburgare, och idag tar vi det hela vidare i snabbmatens tecken genom att jag har försökt slänga ihop ett vegetariskt shish kebabrecept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.