1,5 msk
ras el hanout kryddblandning (eller köftekrydda eller kebabkrydda)
4
potatisar
4
tomater
400 g
konserverade körsbärsomater
salt och peppar
500 g
lammfärs eller kalvfärs 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 kruka bladpersilja 1,5 msk ras el hanout kryddblandning (eller köftekrydda eller kebabkrydda) 4 potatisar 4 tomater 400 g konserverade körsbärsomater salt och peppar
IngredienserPortioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken. Kupongen är laddad Kryddkvarnar 10 % rabatt Santa Maria60-140 g Mer info Ladda kupong
När köttfärsen börjar få färg, gå imed kryddorna och fortsätt steka. Smaka av med salt och peppar. Slå på tomaterna, låt det koka upp och slå på kalvfonden
Kryddigpakistanskkebabmedstingtillagad på två olika sätt. Jag har både lagat den som man gör “på riktigt”, alltså på spett (seekh betyder spett) över grillenoch jag har även gjort en förenklad vardagsvariant där jag har plattat ut kebabeni långpanna
Jag har medkörsbärstomaterna från början vilketinnebär att de blir ganska mosiga men det är liksommeningen, de ska "såsa till" skyn och ge smak i massakrerad form
Ringla över lite smör/rapsolja och vänd runt - gärna med händerna. Att rosta potatismed grönsaker iugnen på en plåt medlite flytande smör/rapsolja eller bara lite olja blir jättegott till en köttbit, t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.