När alltingigrytan är färdigkokt stänger du av värmen och blandar icitronsaften. ”Shorbet adas bi hamoud” är namnet på denna stärkande mangoldsoppa med sitt ursprung från Libanon
Men du blirriktbelönad av den fylliga smaken. Lägg dem i en stor oljad ugnsform eller långpanna. Då är det rätt skönt att gå in och värma sig med den här libanesiskagrytan
Köfte kommer ursprungligen från Turkiet men det här receptet är libanesiskt. Det här receptet kräver sintidi ugnen men belöningenblirhärliga smaker med väldoftande kött och potatis som sakta fått koka sig mjäll
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Denna kycklingfilegrytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Efter en skön förmiddagi pulkabacken, rosigakinder och små frusna näsor var det dags att gå hem och göra middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.