Kafta - lättlagad köttfärskebab i långpanna
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs (välj färs efter smak)
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1,5 tsk kaftakrydda (köp färdig mix eller ersätt det med 7 kryddor) recept nedan
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 rödlök
  • 3-4 sivri (eller 1 grön paprikor) hackad i klyftor (turkisk paprika)
  • 3 tomater
  • 4-5 msk olivolja
  • 1,5 msk sumak (hittar du inte sumak kan du ersätta det med lite citron)
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk vitpeppar
  • 8 tsk svartpeppar
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk muskot
  • 2 tsk ingefära
  • 4 tsk kryddnejlika
  • Kebab1 kg köttfärs (välj färs efter smak) 1 rödlök, finhackad 1 kruka persilja, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk kaftakrydda (köp färdig mix eller ersätt det med 7 kryddor) recept nedan 1 msk salt 1 tsk svartpeppar
  • Garnering2 rödlök 3-4 sivri (eller 1 grön paprikor) hackad i klyftor (turkisk paprika) 3 tomater 4-5 msk olivolja 1,5 msk sumak (hittar du inte sumak kan du ersätta det med lite citron)
  • 7 kryddor- Mellanösterns vanligaste krydda1 tsk kardemumma 2 tsk vitpeppar 8 tsk svartpeppar 2 tsk kanel 1 tsk muskot 2 tsk ingefära 4 tsk kryddnejlika

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.