Mycket gott bröd som både gick fort att göra och var väldigt enkelt. Att göra bröd i långpanna är mycket smidigt då man inte behöver knåda degen utan bara låta den jäsa i långpannan och sedan in i ugnen
. Igår blev det fusion-meze här hemma. Jag skulle egentligen ha libabröd men hittade inget och orkade inte stanna till på fler ställen på vägen hem, så det fick bli nane barbari (persiskt sesambröd) istället
Jag gillar många av Anna Halléns LCHF-recept. Sedan använder jag inte alltid den feta grädden när det står så i receptet, det är en smaksak och man gör precis som man vill
. På Möllan i Malmö ligger ett litet bageri som säljer väldigt goda sesmbröd. På lördagarna, i samband med torghandeln säljs hundratals av dessa bröd och det är ofta kö ute på gatan
Ett gott bröd, som även går bra att rosta. Sesambröd3 dl vetekross2 dl linfrö(krossade eller hela)5 dl kokande vatten4 dl mjölk 50 g jäst12-14 dl vetemjöl special1,5 msk salt1 dl sesamfrön Slå det kokande vattnet över vetekross och linfrö, låt stå 1-1,5 timme
Nu har jag bakat bröd igen. Mycket brödbak. Måste vara för att jag varit långledig, hehe. Nu gjorde jag ett ost- och sesambröd, från Annika Dahlquists kokbok "LCHF snabbt och enkelt"
LCHF Sesambröd Recept för 4-6 bitar1 msk fiberhusk2 dl sesamfrön2 dl riven ost 3 ägg1 tsk bakpulverKan även byta ut ½ dl sesamfrön till linfrön om man så vill det
LCHF Sesambröd 2. 0Recept för en plåt. 6 ägg4 dl riven ost 3 dl sesamfrön1 dl psylliumfrön2 msk fiberhusk2 tsk bakpulverBlanda alla ingredienser, Jag börjar med äggen och fortsätter nedåt i ingredienslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.