Skär skåror i auberginerna med en kniv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Hacka auberginerna i en matberedare tillsammans med färskost, vitlök och tahini
En god libanesisk dippa med grillad aubergine, citron och sesampasta. För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta baba ganoush ska smaka
En god libanesisk dippa med grillad aubergine, citron och sesampasta. För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta baba ganoush ska smaka
Jag serverade med mitt goda KÅLROTSMOS – Ni kan annars testa Blomkålsmos eller Brysselkålsmos. Jag testade att göra paneradhalloumi – kallar dom fuskpinnar (istället för fiskpinnar)
En av høstferiens mest lettvinte middag var tabboulehmed stekt halloumi. Jeg har tidligere skrevet om tabbouleh HER og tabbolueh med granateplekjerner HER
Ingredienser Portioner. 4 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 kruka mynta 1 tsk spiskummin 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas) salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vi åt röran denna vecka med blomkål, couscous och bla. kyckling, köttbullespett, falafel och halloumi. Gjorde baba ganoush till veckans mat, en god och enkel röra som jag tycker passar till det mesta
Smaka av med tahini, spiskummin, olja, salt & peppar. Köttet är himla bra att jobba med och förutom röror gillar jag att grilla den i skivor eller halvor, ugnsbaka lådor, gratäng samt kryddiga grytor med färs
Picka hål i skalet på auberginen med en gaffel. Lägg fruktköttet i en bunke, tillsätt de övriga ingredienserna och mosa ihop allt med en gaffel till en slät creme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.