Bakat eget bröd. Jag försöker baka eget bröd här hemma, men tycker faktiskt bäst om köpt rostbröd. När jag bakar bröd så blir det ofta lite grövre bröd till mannen, men eftersom han glömmer att ta upp brödet från frysen, äter han av mitt rostbröd och hans bröd ligger kvar i frysen
detta brödet var helt ljuvligt. Låt brödet svalna på galler och bryt det sedan i bitar. Om man vill kan man pensla brödet med smält smör medan det är varmt, för att få en glansigare yta på det
Nedan är hans recept på hamburgerbröd som blev hur bra som helst redan första gången jag testade. Pensla bröden med en blandning av ägg, vatten och salt
Man kan också göra brytbröd. Pensla bröden med vatten. rulla bullar (12-14 bullar av halva degmängden), lägg dem med lite mellanrum på plåten så att de jäser ihop till ett större bröd
Det här brödet bakades i går här hemma hos mig och gu vad snabbt det gick,sånt gillar jag. Perfekt bröd om man ska bjuda på middag hos sig, för detta brödet kan man t
Jag kan ju inte bara göra kakor, glass och tårtor, bröd måste vi ju ha också. Nu råkade det bli så att vi hade helt slut på brödet i fredags, det händer väldigt sällen och jag orkade inte heller bråka med alla andra på ICA en fredags eftermiddag för en brödlimpas skull
I dag fick jag bakat lite sesambröd. Sesambröd. Ett gott och väldigt smidigt bröd, till och med så smidigt att det kan bakas till frukost en helgmorgon
Ja brukar knacka på brödet o låter det ihåligt så är det klart. In i ugnen i 225 grader spraya brödet 3-4 ggr med vatten under gräddning. När brödet fått färg sänk värmen till 200 grader
Gillar du att baka bröd. Kavla ut till åtta brödkakor. Ingredienser för 8 brödkakor2 pkt jäst1 liter mjölk150 g smör2 tsk bakpulver3 msk socker3 msk farinsocker2 äggulor3 dl dinkel, fullkorn2 dl havregryn18-20 dl manitoba cream eller vetemjöl special2 tsk saltGör så härSmula jästen i en bunke. (Jag gjorde 4 brödkakor, 10 frallor och 1 tekakor istället)Tag ut en rund cirkel i mitten på brödkakorna och picka dom