Jag har också sett mina morotsscones bakas och dokumenteras på instagram ett flertal gånger. Hursomhelst ställde jag frågan vilka era favoritrecept är, och mina havrescones tycks vara populära
Men då gör jag sconespå morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Apropå favoritbröd. Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Om brödet sjunker tillbaka när du knackar på det låter du det stå inne längre
2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Ibland lyckas man med något nytt på första försöket. Det gjorde jag med de här sconesen. Häll i all degvätska på en gång och blanda snabbt ihop till en klibbig deg
Eftersom två av vännerna äter enligt LCHF så försökte jag för ett tag sedan mig på att för första gången baka med sukrin, och det blev jättegoda blåbärsmuffins
Den här pajbotten påmandelmjöl har fått mig att tycka om matpajer. Hej på er. MEN på min oemotståndligt härliga kräftskiva förra året så gjorde jag den här, påmandelmjöl, sesamfrön ägg osv
När jag var liten och var uppe i Grundfors (Lappland) och hälsade på mormor och morfar bjöd alltid mormor på världens största- och godaste paltar till lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.