Den här kakan på mald mandel och sesamfrön blev mycket saftig och god. Jag brukar prova nåt nytt bakrecept ibland, glutenfritt och med mindre kolhydrater än vanligt
På detta recept så blir det 40 styckenDETTA BEHÖVER DU. 75 gr smör1½ dl socker½ dl olja (rapsolja)2 tsk pofibrer150 gr glutenfri mjölmix½ tsk hjorthornssalt1 msk vaniljsockerGÖR SÅ HÄR. Rulla kakdegen till en rulle och dela deni fyra lika stora bitarDenna mjölmix använde jagTag en bit och rulla den till en fingertjock rulleoch skär i tio lika stora bitar, rullatill kulor och lägg påen bakpappersklädd plåtGrädda i mitten av ugnen 150 graderi 15-18 minuter, öppna inteungsluckan förrän mot slutet,kakorna skall vara blekgula ochlite sprickiga på ytanJag lovar, du kommer att njuta när du stoppar en utav dessa i din mun. 150 gr glutenfri mjölmix
Skär bacconet smått och hacka löken, stek baccon ochlök i en stekpanna (stek med lite smör om det behövs)Jag brukar alltid göra dubbel sats av fyllningen förjag tycker det är gott att servera lite utav bacconröran på sidan av kroppkakan
Jag tror att jag har hittat min favorit pizzadeg, jag har varit ute på nätet och sökt och sökt, en gång så hittade jag ett recept på en pizzadegsom jag testade och den blev super bra, mendet värsta är att jag inte minns vart jag hittadedet (hmm undrar fall det är åldern)Men den här pizzadegen är minnst lika braoch den hittade jag här
50 g jäst4 dl laktosfri mjölk1 dl laktosfri mat och bak kvarg1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1/2 tsk flytande honung3 dl grov mix7 dl fin mixSmula jästen i en degbunke, häll i salt och honung
Denna måndag bjöd på ett riktigt vackert höstväder och luften var så otroligt frisk att andas in. Igår gjorde jag några små ostkakor av keso som vi åt framåt kvällen
Det är naturligt glutenfritt och är rikt på bland annat zink, järn och magnesium. Glutenfritt. Vi har varit utomlands på julen de senaste tre åren, men inte nu i julas
2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
I paket färdig glutenfri fryst smördeg, jag använde Schärs. Lemoncurd el hallonsylt , fritt val el kan man utesluta, jag hade lemoncurd på två och det var super gott,
Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.