Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfriascones. Forma sconesmed fuktiga händer, eller klicka ut med hjälp av sked
Naturligt glutenfria frallor med durramjöl. De här naturligt glutenfria frallorna blev riktigt bra. Jag höll medvetet ingredienslistan kort för att skapa ett så enkelt vardagsbröd som möjligt
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Med tanke på att man försöker äta minimalt med bröd i vardagen så smakar det så mycket godare när man väl tar en brödskiva än om man hade ätit en varje dag ( som vi gjorde förr i tiden)
Pensla bröden med smält smör eller olja. Glutenfria tehönökakor (ca 12 st)25 g jäst. 2 dl glutenfria havregryn. Värm mjölk och vatten till 37 grader och rör ut jästen med lite av vätskan. Rör ner bakpulver och 6 1/2 dl glutenfri mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 10 minuter. 2 dl glutenfria havregryn
Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Ett underbart gott vitt bröd med en seg och god skorpa. Antingen använder du en elvisp med vispar eller en assistent med vispen på i stället för degblandaren
Kommentarer
Maria Forsberg
Smakar som som scones på vanligt mjöl. Hade i 1 ägg till halva receptet och extra salt. Mums..
Logga in eller Registrera för att kommentera.