Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
Inte heller i den här veckans receptbok, Allting gott och alldeles för mycket av Edward Blom, finns det så många vardagsrecept (med tanke på förra veckans receptbok)
Inlägget Glutenfri och vegansk Noodle Bowl på mitt vis dök först upp på Malins driftigheter. Jag gör min glutenfri och vegansk denna gång, men som med mycket annat är det bara fantasin som sätter gränserna
Brödet är både glutenfritt, mjölkfritt och äggfritt. Har man en burk med hemgjort fröknäcke på lut hemma i skafferiet är man aldrig ställd, även om det kommer oväntade fikagäster
Visst är det väl så - ingenting är godare än Mormors söndagsstek, ja möjligtvis såsen då. Min älskade Mormors stek med gräddsås6p (minst)1,5 kg skinkstek6 katrinplommon delade i bitar1 stor skivad morot1 klyftad lök1 skivad vitlöksklyfta1 buljongtärning5 dl vatten (vill man ta lite vin så är det inte fel)salt och vitpeppar3 dl grädde2 tsk gelémjöl och vatten till redninglite soja salt och vitpepparStek köttet runt om i en stekgryta och krydda
Men under påsken får man äta vad man vill, eller hur. mandelspån. mandelspån. Så gott – och så onyttigt. Var ute hos mormor och fick det bästa jag vet – kalvdans
Pressgurkan jag gjorde har jag t om lagt upp på ett av mormors gamla fat, nostalgi. Skördade gurka och persilja igår i växthuset och gjorde mig lite pressgurka
Men då gör jag scones påmorgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
I en annan bunke vispar du upp äggen med elvisppå medelhastighet riktigt vitt och fluffigt. För att få till en ordentligt tårtkänsla dekorerade jag med chokladsås, vispad grädde och färska bär
Men visst är det underbart att vakna upp til en dag med sol som skiner. Det är naturligt glutenfritt och är rikt på bland annat zink, järn och magnesium
Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
I paket färdig glutenfri fryst smördeg, jag använde Schärs. Lemoncurd el hallonsylt , fritt val el kan man utesluta, jag hade lemoncurd på två och det var super gott,
Servera ljummen tillsammans med bär eller sylt och lättvispad Grädde. Originalet Småländsk Ostkaka innehåller vetemjöl, men den här är garanterat glutenfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.