Har testat att göra pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Täck kanterna på pajskalet med aluminiumfolie, så att bara botten påpajdegen syns. Ursprungsreceptet innehåller durramjöl, men det går inte att få tag på där vi bor (långt borta från civilisationen)
Här är det verkligen fritt fram att spåna vidare på vad man kan fylla pajerna med men äggstanningen med gräddfil och ost tycker jag definitivt ska vara med
Pajen på bilden är en vanlig västerbottensostpaj. Jag har nog äntligen hittat det bästa receptet påpajdeg, för mej som vill undvika vitt mjöl och mjölkprodukter
Igår fick vi nämligen reda på att vi fått VG på vår kandidatuppsats och imorse vaknade jag till den underbara nyheten om att en av mina bästa vänner fött en liten dotter
Receptet på en riktigt bra och enkel pajdeg är ovärderlig att ha i tider av knytkalas och utflykter. Fyll med valfritt innehåll (pajen på bilden är fylld med fetaost, kalkon, körsbärstomathalvor, riven parmesan och en äggstanning på lika delar grädde och ägg, samt lite salt och peppar)
Pajdeg. Strö ut den sparade osten i botten på pajskalet. En god ostpaj är aldrig fel till midsommar. Tryck ut pajdegen i en hög pajform med löstagbar botten
Pajdeg. Halvera tomaterna och lägg ovanpå. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen. Förberedde den på förmiddagen så kunde jag njuta av picknicken hela eftermiddagen med mammorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.