1-2 gröna jalapeño eller annan chili. 1-2 gröna jalapeño eller annan chili. Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in
Inlagd saltgurka Ingredienser 1,5 kilo västeråsgurka 1,5 dl grovt salt, helst jodfritt För inläggningen. 1 liter vatten 2 dl ättika, 12% 1 dl grovt salt, helst jodfritt 1 msk rörsocker eller vanligt socker 5-6 fina körsbärsblad eller svartvinbärsblad 5-6 lagerblad 1/2 knippe krondill ca 50 g pepparrot rena glasburkar med lock Gör så här Skölj gurkorna noggrant. 5-6 fina körsbärsblad. 5-6 lagerblad
Picklade morötter Ingredienser 2-3 stora morötter 1/2 dl ättiksprit, 12 procent 1 dl strösocker 1 1/2 dl vatten Gör så här Skala morötterna och skär i stadiga strimlor med potatisskalare eller osthyvel. Låt stå i rumstemperatur 30-60 minuter. Håkan Larsson 2-3 stora morötter. 30-60 minuter R
10-12 små gurkor. Mät upp salt och bensoat i ett kärl som tål värme och kyla. Koka upp vattnet. Slå på lite kokande vatten först så att saltet löser sig och slå sedan på resten vatten
1 sats 1 gurka 2 tsk salt 1 tsk socker ev lite dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Istället för 100-gurkorreceptet gjorde jag mitt vanliga, beprövade, recept på saltgurka. Bläddrade, lite på kul, i Husmoderns kokbok från 1925 för att se om där fanns något bra recept på salta västeråsgurkor
Man kan även blanda lagen kall och låt stå till socker och salt löst sig - rör då och då. 110-20 blad av svarta vinbär eller körsbär (valfritt)Rensa, skölj och borsta gurkorna
-. Då vankades det nybakta tekakor, hushållsost eller leverpastej och saltgurka. Passa på nu innan säsongen för gurka och krondill tar slut - du får en underbar inlagd gurka som varar till nästa års skörd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.