Skölj av saltet från gurkorna som legat i salt ett dygn. Häll på lagen och sätt på lock. Ställ dem i kyl eller sval och efter en vecka kan du smaka på dem
Sätt tillbaka på plattan och värm så att mjölken kokar upp. Sätt på lock och koka potatisen mjuk i ca 25 minuter på medelvärme. Vid servering så sätter du ugnen på 200 grader
Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. Inte så nyttigt med socker till gurkan som är god nog i sig själv, men bra sätt att spara överskottet
1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 1Vispa ihop ingredienserna till dressingen under tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.