Två gånger under den gågna helgen har vi frossat på sallad toppad medkallröktlaxoch avokado. Resten av ingredienserna har varit olika typer av salladsblad, rädisskivor, rödlöksstrimlor, cocktailtomater, gurka och lätt ångad grön sparris
Släng några pinjenötter i pannan och låt dem rosta i någon minut medan du attackerar din avokado. Om du liksom jag tycker att det kan få lov att vara lite tjusigt även på lunchen gröper du ur små kulor med en tesked eller ett litet kuljärn, annars duger förstås vanliga bitar
Receptet räcker till en lättare måltid för fyra personer, som en ordentligt mäktig måltid för två - eller varför inte skära rågbröd i än mindre bitar, toppa medsalladenoch löjromen, och servera som snittar till ett glas kallt, vitt vin
Ta musslan och lägg den på salladen. Sallad. Blanda med limen och blanda i koriandern. Receptet är att man får en pilgrimsmussla per person men jag älskar pilgrimsmusslor så jag slog till med tre var
Skala, skölj och skiva ner romansallad, rödlök ochsalladslök. Jag och Patrik jobbar just nu med de vuxna ledorden, det växer ingen mossa på rullande stenar
Toppa tallrikarna med späda salladsskot. Späda salladsskott. Med lite bröd till och lite sött till efterrätt så blev det en perfekt fredagsmiddag, utan varmrätt
En salladmed räkor ochavocado, ljuvligt en härlig sommardag. Känslan av att sitta utomhus och äta, då solen värmer ansiktet, att känna de små vinddragen och alla ljuvliga ljud som följer med när man är ute
Gnid in laxfilénmed ex. Varmröktlax. Rökta räkor. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.