Salladen får fyllighet av mathavre kokt i buljong – och en fin smakbrytning mellan sötman från torkat äpple, sältan från spansk serranoskinka och syrlighet från dressingen
En klassisk caprese serveras som antipasto och består av tomat, buffelmozzarella, basilika och olivolja, men går att variera på många olika sätt, här med ruccola och lufttorkadskinka (serrano)
Skiva gurka, sallad, tomat och lök. Dela serranoskinkan till tunnare remsor. Toppa salladen med ett gäng inlagda chilifrukter (välj gärna blandade röda och gröna chilifrukter), svarta oliver och klippt bladpersilja
CapreseSallad eller som Italienarna säger “Insalata Caprese” är en vacker och ljuvlig sallad. Jag serverar min sallad på lite annorlunda vis idag och det fick bli en spännande förrätt
Blanda rotfrukter, linser och sallad på ett stort fat. Toppa med skinkan. 1 liter blandad grönsallad. 250 g skivad rökt skinka. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg blandade rotfrukter rödlök, morötter, palsternacka, rödbetor 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk hackad färsk rosmarin 1 burk linser 1 liter blandad grönsallad 250 g skivad rökt skinka Sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.