Vispa ihop ost, ägg och mjölk. Lägg lök i pajskalet och häll på äggstanning. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme
Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll. Servera pajen med vridna salamiskivor. Vispa samman ägg, majsstärkelse, matlagningsgrädde, salt och peppar
5 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 l färsk svamp 500 gram t ex kantareller och champinjoner 2 msk smör salt svartpeppar 1 tsk rosmarin 4 st ägg 3 dl grädde 3 dl prästost riven långlagrad Till servering bönsallad
Jag tänkte tipsa om en jättegod paj som jag har gjort några gånger och som har lite medelhavstema eftersom det är soltorkade tomater, pesto och mozzarella i den
Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Krydda med timjan och lite salt och peppar. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Nagga bottnen och sätt en remsa aluminiumfolie runt kanten
Blanda alla ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en form och nagga med gaffel. Jag lagade en så sjukt god, enkel och hälsosam paj i helgen som jag käkat typ hela veckan nu
Vi serverade den med en vinägrettslungad spenatsallad och ädelostdressing. Men den här pajen har ändå funnit sin väg till vårt matbord och den är riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.