Smaka av med salt och peppar. Koka upp buljongen och låt den puttra i en kastrull bredvid risotton. Skala och finhacka lök och vitlök samt skala och tärna sötpotatisen
Italien möter Sverige i denna goda risotto med västerbottenost ochskogschampinjoner. Rör runt tills riset blandat sig väl med lökarna och champinjonen och känns torrt
Salta och peppra. 1300 skogschampinjoner. 1Salt och peppar. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Servera med rotfrukterna och kanske en fräsch sallad. Hittade ett recept med Kelda Middagspanna, var tvungen å testa då det faktiskt lät smarrigt & det var riktigt gott
Lyxa till helgens middag med helstekt fläskfilé och några enkla tillbehör. Koka upp alla ingredienser till såsen och låt den sedan puttra på svag värme tills den tjocknar
Denna gång blev det en chinois, ett Juliennejärn, några doseringsflaskor med pip, ännu ett måttglas, ”röda” kaffet, latexhandskar och ingredienser till kvällens middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.