Blanda med hackad chili, pressad lime och lite hackad koriander. De säljs aldrig med skal i affärer eller över disk, iallafall inte vad jag känner till
Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept medpilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Torka av pilgrimsmusslornamed hushållspapper. TipsAtt göra egen majonnäs är enkelt, se bara till att alla ingredienser har samma temperatur och börja med att tillsätta oljan droppvis
Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek pilgrimsmusslorna på hög värme. Mortla lök, persilja, limeskal (men inte limesaft) och chiliflakes till ett smetigt smul
Serverade den med en koriander- och chiliaioli. Det är något visst med musslor, åt moules frites i Bryssel på den kända gatan mitt i stan som kantas av fiskrestauranger men blev inte särskild impad över smaken
Ät dem direkt ur skalet, gärna tillsammans med vitlöks- och persiljesmör och lite baguette. I det här huset är det visserligen oftast min man som grillar medan jag förbereder annat
Idag börjar vi med receptet på pilgrimsmusslorna. Stek på pilgrimsmusslorna i smör på ganska hög värme, de ska faktiskt få bättre färg än vad jag presenterat här ovan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.